Tietopankki - Öljylämmitys

Tietopankki

Lämmitysenergia Yhdistys ry / Suomen Lämmitystieto Oy, joka vastaa myös Oiline-sivustosta, tarjoaa kattavan tietopankin, joka sisältää teknisiä suosituksia, koulutusmateriaaleja ja ajankohtaisia artikkeleita. Tutustu Lämmitysenergia Yhdistys ry:n (LEY) julkaisemaan aineistoon ja hyödynnä alan asiantuntijoiden tietoa omassa työssäsi.

Yhteistyökumppaneiden sivut:

Nestemäiset polttoaineet:

Öljy- ja biopolttoainekattilat ja polttimet:

Kaasu polttoaineena:

Aurinkolämmitys:

Pellettilämmitys:

Lämpöpumput:

Viranomaiset:

LVI-alan koulutus- ja yhdistystoiminta:

Lämmöllä-podcast.

Lämmöllä-Podcast – Uusi ääni lämmitysenergia-alalla

Lämmöllä-lehti ja LEY lanseerasi tammikuussa 2024 ”Lämmöllä-Podcastin”, joka on uusi ja innovatiivinen tapa viestiä lämmitysenergia-asioista. Podcast tarjoaa vuoden aikana 10 monipuolista jaksoa, joissa käsitellään muun muassa hybridilämmitystä, uusiutuvaa lämmitysöljyä ja öljylämmittäjän huoltotarpeista. Kuuntele asiantuntijoiden syvällisiä näkemyksiä ja tutustu erilaisiin hybridiratkaisuihin. Löydät podcastin Spotifysta, Apple Podcasteista, Amazon Musicista, Castboxista ja YouTubesta.

Lämmöllä-Podcast

Usein kysytyt kysymykset:

Fossiilisista polttoaineista on tarkoitus päästä eroon, tarkoittaako tämä sitä, että öljylämmitys on tullut tiensä päähän?

Ei tarkoita. Fossiilisen polttoaineen voi korvata uusiutuvalla polttoaineella, joka on myös itse lämmityksessä täysin päästötöntä

Voiko uusiutuvaa lämmitysöljyä käyttää vanhoissa öljylämmitysjärjestelmissä?

Kyllä voi. Öljykattila toimii kaikilla polttoaineilla. Uudemmat öljypolttimet toimivat myös sellaisenaan pienten säätöjen jälkeen. Vanhempiin polttimiin voi joutua vaihtamaan liekintunnistimen. Yli kymmenen vuotta vanha poltin kannattaa vaihtaa uuteen. Suositeltavaa on myös käyttää vanha fossiilinen polttoaine loppuun ja puhdistaa öljysäiliö ennen uusiutuvan polttoaineen käyttöönottoa.

Mikä etu on hybridilämmitysjärjestelmällä?

Hybridilämmitysjärjestelmässä käyttäjä voi valita, mikä on milläkin hetkellä energiatehokkain ja taloudellisin tapa lämmittää kiinteistöä. Automaation avulla järjestelmä optimoi lämmityksen lämpötilan, pörssisähkön ja öljynhinnan perusteella, mikä tuo merkittäviä säästöjä ja parantaa energiatehokkuutta.

Miksi öljylämmityksestä ei kannata luopua?

Toimivaa öljylämmitysjärjestelmää ei kannata hylätä. Uuden lämmitysjärjestelmän rakentaminen on kallista, ja nykyisen öljylämmitysjärjestelmän päivittäminen esimerkiksi hybridijärjestelmäksi on taloudellisesti ja ekologisesti järkevää. Öljylämmitys on varma ja luotettava ratkaisu, joka toimii hyvin myös kovilla pakkasilla.

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajan tasalla öljylämmityksen ja energiatehokkuuden uusimmista kehityksistä tilaamalla uutiskirjeemme! Saat kahdesti vuodessa ajankohtaisia uutisia, asiantuntijoiden vinkkejä ja muuta mielenkiintoista suoraan sähköpostiisi.

Tilaa tästä!

Jätä uutisvinkki!

Haluatko jakaa tärkeän uutisen tai vinkata ajankohtaisesta aiheesta? Lähetä meille uutisvinkkisi, niin käsittelemme sen ja jaamme sen Oiline-sivustolla ja uutiskirjeessä.

Lähetä vinkki!