Huoltoverkosto palvelee - Öljylämmitys
oljylammitys-hero-huolto-ja-kunnostus

Huoltoverkosto palvelee

Öljylämmittäjällä on käytössään maan kattava, kokenut ammattilaisten huoltoverkosto, sillä öljylämmityksellä on pitkät perinteet. Lämmitysjärjestelmän osien tarkastukset ja huollot tulee aina teettää hyväksynnän saaneella alan ammattilaisella, joka tuntee asiaan liittyvät erilaiset määräykset.

Kun on lämmityslaitteiston huollon aika, kannattaa ottaa yhteys joko ennestään tuttuun huoltoliikkeeseen tai katsoa alan ammattilaisten yhteystietoja esimerkiksi Lämmitysenergia Yhdistyksen urakoitsijahausta.

Oman paikkakunnan ja lähiseudun tekijöistä voi löytyä tietoa myös perinteisen puhelinluettelon keltaisilta sivuilta.  Oman kunnan viranomaisten verkkosivuilta saattaa myös löytyä tietoa. Myös naapureilla voi olla hyviä vinkkejä huoltoliikkeistä.

Hyväksytyt urakoitsijat hakupalvelussa

Lämmityslaitteiden asennuksen ammattilaisia löytää kätevästi verkosta. Lämmitysenergia Yhdistyksen LEY:n sivuilta www.ley.fi löytyy Urakoitsijahaku, jonka kautta saa tietoa eri paikkakunnilla toimivista asennusammattilaisista.

Urakoitsijoita voi etsiä pudotusvalikoista paikkakunnan perusteella. Lisäksi voi määritellä, mitä palveluja yksittäiseltä urakoitsijalta etsii. Vaihtoehdot ovat öljy- ja kaasulaitteet, öljysäiliöiden tarkastus sekä lvi-suunnittelu ja -urakointi. Jos määritystä ei tee, listalle tulevat kaikki alueen urakoitsijat palveluista riippumatta.

Tukes pitää rekisteriä

LEY:n urakoitsijajäsenet ovat Turvallisuus- ja kemikaaliviraston Tukesin hyväksymiä ja rekisteröimiä yrityksiä. Yhdistyksen sivuilta saa myös laitetoimittajien ja energiayhtiöiden yhteystietoja.

Öljylämmityslaitteistojen, kaasulaitteistojen ja sähköalan asennus- ja huolto-urakointia sekä öljysäiliöiden määräaikaistarkastusta harjoittavien yritysten on täytettävä näitä aloja koskevat turvallisuus- ja kelpoisuusedellytykset. Yrityksellä on oltava palveluksessaan pätevä vastuuhenkilö, joka vastaa siitä, että urakoinnissa noudatetaan alan säädöksiä ja ammatillisen työn laatutasoa.