Öljylämmittäjä ja talvi - Öljylämmitys
oljylammitys-hero-oljylammittajan-arki

Öljylämmittäjä ja talvi

Öljylämmittäjien kannattaa varautua talveen ja lämmitystarpeen lisääntymiseen tilaamalla hyvissä ajoin täydennystä öljysäiliöön. Talven kylmien säiden aikaan lämmitykseen kuluu energiaa selvästi enemmän kuin lauhalla säällä, eikä öljysäiliön täyttöä kannata jättää viime tippaan .

Yleisin syy öljylämmityslaitteiston häiriöihin ja polttimen pysähtymiseen on öljyn loppuminen.

Reitti säiliön täyttöpaikalle kuntoon!

On hyvä huolehtia siitä, että reitti säiliön täyttöpaikalle pysyy kulkukelpoisena kaikilla keleillä, jotta säiliöauto pääsee ajamaan perille asti.

Talven tullen on lisäksi tärkeää hoitaa täyttöputken lähellä lumityöt niin, että autonkuljettaja pääsee kiinnittämään täyttöletkun normaaliin tapaan. Useimmiten kiinteistöissä ymmärretään aurata lumet öljyauton tieltä, mutta runsaslumisina talvina voi kuitenkin syntyä tilanteita, joissa säiliöauto ei pääse tuomaan polttoöljyä taloon sovittuna aikana, kun lumi estää ajon.

Myös pienemmillä teillä olisi pidettävä huolta hiekoituksesta, jotta säiliöauto pääsee hoitamaan toimitukset kiinteistölle turvallisesti.

Nykykattiloiden varajärjestelmä auttaa

Nykyisissä öljykattiloissa on yleensä varalämmittimenä toimiva sähkövastus. Sillä voidaan turvata talon lämpimänä pysyminen ja välttää vauriot, jos öljy jostain syystä pääsisi loppumaan esimerkiksi talon väen ollessa matkalla.

Kannattaa tarkistaa, onko kattila varustettu tällaisella sähkövastuksella ja että vastus on toimintakunnossa.

Öljylämmittäjä voi turvata lämmitysjärjestelmänsä toiminnan myös sähkökatkojen varalle: Varautuminen sähkökatkoihin >