Öljylämmitysjärjestelmän kunnostuskustannukset - Öljylämmitys
oljylammitys-hero-kustannukset

Öljylämmitysjärjestelmän kunnostuskustannukset

Kustannukset ovat oleellinen asia, kun kodin lämmitystä pohditaan. Öljylämmitysjärjestelmän kuten minkä tahansa lämmityksen kustannukset ovat aina kiinteistökohtaisia. Kustannuskysymyksiin ei olekaan patenttivastauksia, jotka sopisivat suoraan jokaiseen kiinteistöön.

Yleisesti voi kuitenkin sanoa, että vanhaa öljylämmitysjärjestelmää saneeraavalle vaihto uudempaa teknologiaa edustavaan öljylämmitysjärjestelmään on pitemmän päälle kukkarolle järkevä vaihtoehto. Uusi tekniikka säästää käytössä energiaa ja euroja verrattuna vanhaan.

Uusi kattila pienentää kustannuksia

Remontit maksavat, mutta tuovat selvää säästöä tulevina vuosina, sillä lämmitysjärjestelmän parantaminen on pitkälle vaikuttava investointi. Laskelmissa kannattaa ottaa huomioon, että vanhan kattilan uusiminen voi pienentää lämmityskustannuksia jopa kymmenillä prosenteilla kiinteistöstä riippuen.

Remontin hintahaitari liikkuu kiinteistön tilanteen ja tarpeiden perusteella. Öljykattila ja -poltin maksavat asennuksineen keskimäärin 5 000–7 000 euroa.

AurinkoÖljy, ilmavesilämpöpumppu

Öljylämmityksen rinnakkaislämmitykseksi sopii usein aurinkolämpöjärjestelmä. AurinkoÖljy-lämmitysjärjestelmän kustannukset liikkuvat 6 000–10 000 eurossa järjestelmän koosta riippuen. Aurinkolämmityksen tuomat säästöt puolestaan riippuvat siitä, käytetäänkö sen tuottamaa energiaa ainoastaan käyttöveden vai sekä käyttöveden että lämmön tuottamiseen.

Ilmavesilämpöpumppujärjestelmän (IVLP) asennuttaminen jo saneeratun öljylämmityksen rinnalle on kannattava investointi suuremmissa kiinteistöissä, joissa vuotuinen öljynkulutus on 3 000–5 000 litraa.

Ottamalla ilmavesilämpöpumppu osaksi vuodenaikalämmitystä öljylämmityksen rinnalle voidaan vuotuista energiakustannusta vähentää 40–60 %. Lämpöpumpun kustannukset ovat 8 000–12 000 euroa, kun se asennetaan öljylämmitystä täydentäväksi hybridilämmitykseksi.

Apua valintoihin saatavilla

Remonttisuunnitelma kannattaa aina tehdä osaavan LVI-suunnittelijan avustuksella. Hän pystyy esittämään vaihtoehtoisia ratkaisuja, joista yhteistyössä voi valita juuri omaan taloonsa sopivimmin vaihtoehdon.

Öljylämmitysjärjestelmän kunnostamiseen ja sen täydentämiseen rinnakkaislämmönlähteillä saa verotuksessa kotitalousvähennystä . 

Lämmitysjärjestelmän parantaminen on pitkälle vaikuttava investointi.

Lämmitysjärjestelmän parantaminen on pitkälle vaikuttava investointi.