Riippumaton ja turvallinen - Öljylämmitys
oljylammitys-hero-nykyaikainen-oljylammitys

Riippumaton ja turvallinen

Öljylämmitystalo on omavarainen: jokaisella lämmittäjällä on oma, pitkään riittävä energiavarasto. Lämmitysöljyt ovat pitkälle kehitettyjä, ja tuotekehitys jatkuu. Lisäaineistus pitää lämmitysjärjestelmän suuttimet ja palopinnat puhtaina: palaminen on tehokasta ja huoltotarve vähenee entisestään.

Öljylämmittäjä voi vapaasti valita öljyntoimittajan, jolta tilaa lämmitysöljyn. Öljytilauksen teko käy nopeasti, ja yleensä riittää, kun tilauksen tekee 1–2 kertaa vuodessa. Öljyn rinnalle asennettu rinnakkaislämmönlähde puolestaan antaa mahdollisuuden vuodenaikalämmitykseen: öljyä käytetään vuoden kylmimpinä kuukausina ja muina aikoina on käytössä muutakin energiaa.

Nykyisissä öljykattiloissa on yleensä varalämmittimenä toimiva sähkövastus. Sillä voidaan turvata talon lämpimänä pysyminen ja välttää vauriot, jos öljy jostain syystä pääsisi loppumaan esimerkiksi talon väen ollessa matkalla.

Vähäinen sähköntarve

Öljylämmitys tarvitsee vain vähän sähköä toimiakseen: kiertovesipumppu, öljypoltin ja säätöautomatiikka kuluttavat käydessään 200 wattia.

Sähkökatkojen varalta sähkönsaannin voi varmistaa varavirtalähteellä, esimerkiksi aggregaatilla. Sen avulla lämmitysjärjestelmä toimii, vaikka sähköt olisivat poikki myrskyn tai tykkylumen takia. Samalla saa sähköä muihin kodin laitteisiin.


MUISTA!
Aggregaatin sähkökatkojen varalle voi hankkia itse esimerkiksi rautakaupasta, mutta turvallisin ratkaisu on käyttää alan ammattilaista. Sähkötöitä saa tehdä vain asentaja, jolla on sähköasennusoikeudet.