Aurinkolämpöjärjestelmän kunnossapito - Öljylämmitys
oljylammitys-hero-huolto-ja-kunnostus

Aurinkolämpöjärjestelmän kunnossapito

Monilla öljylämmittäjillä on rinnakkaislämmityksenä aurinkolämpöjärjestelmä. Aurinkolämpöjärjestelmän esisäätöarvot ja säätölaitteiden toiminta-arvot pitää aina muistaa asettaa yksilöllisesti ja rakennuksen olosuhteet huomioon ottaen, jotta järjestelmästä saadaan kaikki mahdollinen hyöty.

Kun arvot ovat kohdallaan, on järjestelmän toiminta automaattista. Puhtaanapidon lisäksi ainoat vuosittaiset huoltotoimet aurinkolämpöjärjestelmässä liittyvät siirtonesteen pakkasenkestävyyden ja keräinpiirin paineen tarkistamiseen.

Valmistautuminen kevätaurinkoon

Katolla olevat aurinkokeräimet on hyvä lapioida ja harjata lumesta vapaaksi helmikuussa, jos lunta on kertynyt paljon. Näin auringosta saadaan hyöty mahdollisimman varhain. Myös roskien poisto ja keräinten pesu kertyneestä liasta keväällä parantaa niiden lämmöntuottoa.

Ohjeet talteen kansioon

Uudisasennuksissa urakoitsijan tulee huolehtia laitteiston käyttöönotosta ja opastaa kiinteistön omistajaa käytössä.  Asukkaiden pitää saada järjestelmän mukana aina luovutuskansio, jossa ovat käyttö- ja huolto-ohjeet.

Kansio kannattaa pitää tallessa myös siksi, että siitä löytyvät järjestelmän alkuperäiset esisäätöarvot. Apua säätöasioissa kannattaa ensisijaisesti hakea järjestelmän suunnittelijalta tai sen asentaneelta asennusliikkeeltä, jotka tuntevat rakennuksen erityispiirteet.