Öljysäiliön täyttö tulossa – onhan lumet aurattu?

Lämmitysöljy kannattaa tilata ajoissa, kun tilaamisen aika on. Pakkasilla kuluu energiaa selvästi enemmän kuin lauhalla säällä, eikä öljysäiliön täyttöä kannata jättää viime tippaan. Talven lumilla öljylämmitystaloissa täytyy myös muistaa pitää kulkureitti öljysäiliön täyttöpaikalle kulkukelpoisena kaikilla keleillä.

-Vuoden kylmimpinä neljänä kuukautena talvella kuluu suunnilleen puolet talon koko vuoden lämmitysöljytarpeesta, muistuttaa erityisasiantuntija Eero Otronen Suomen Lämmitystiedosta.

Öljyn loppuminen on itse asiassa yleisin syy öljylämmityslaitteiston häiriöihin ja polttimen pysähtymiseen. Öljyn yllättävän loppumisen voi välttää tekemällä öljyntoimittajan kanssa sopimuksen automaattitoimituksista, jolloin öljyä tulee säiliöön sovituin väliajoin.

Nykyisissä öljykattiloissa on yleensä varalämmittimenä toimiva sähkövastus, jolla voidaan turvata talon lämpimänä pysyminen ja välttää vauriot, jos öljy jostain syystä pääsisi loppumaan, kun asukkaat ovat vaikkapa hiihtolomamatkalla. On hyvä tarkistaa, onko kattila varustettu tällaisella sähkövastuksella ja että vastus myös varmasti toimii.

Talven lumilla öljylämmitystaloissa pitää kiinnittää huomiota siihen, että kulkureitti öljysäiliön täyttöpaikalle säilyy kulkukelpoisena kaikilla keleillä, eli lumityöt ja hiekoitus täytyy hoitaa. Näin säiliöauto pääsee ajamaan perille ja öljyntuonti sujuu ilman hankaluuksia.

Tärkeää on hoitaa lumityöt myös öljysäiliön täyttöputken lähellä niin, että autonkuljettaja pystyy kiinnittämään täyttöletkun normaaliin tapaan.