Energiansäästöviikko meneillään

Viikolla 41 vietetään taas valtakunnallista energiansäästöviikkoa. Energiatehokkuuden parantaminen on tehokas keino säästää energiaa ja euroja myös lämmityksessä.

Öljylämmityskiinteistöjen asukkaat ovat jo vuosikausia tehneet erityyppisiä toimia, joilla lämmitysjärjestelmien energiatehokkuus on parantunut huomattavasti. Tämä lämmittäjien tekemä energiatehokkuustyö jää helposti piiloon, mutta kaikki energiatehokkuutta parantaneet lämmittäjät ansaitsevat asiasta kiitoksen.

Energiatehokkuuden ja energiansäästön edistämistä koskeva vapaaehtoinen sopimustoiminta aloitettiin öljyalalla jo vuonna 1997. Lähes parinkymmenen vuoden mittaisen energiatehokkuusohjelman aikana on öljylämmityskiinteistöissä saavutettu merkittävä energiansäästö, kun järjestelmiä on päivitetty ja huolehdittu huolloista ajallaan.

Positiivisia tuloksia tuottanut öljyalan energiatehokkuustyö jatkuu edelleen. Ensi vuonna käynnistyvä seuraava energiatehokkuussopimus Höylä IV allekirjoitetaan 14. lokakuuta.

Sopimuksella edistetään jatkossakin öljylämmityksen energiatehokkuutta parantavia toimia. Tavoitteisiin kuuluu, että ainakin puolessa öljylämmityskiinteistöistä käytetään myös uusiutuvaa energiaa sopimuskauden päättyessä vuonna 2025.