Eihän lämmitysöljyn tilaus päässyt unohtumaan?

Öljylämmittäjien kannattaa varautua tulevaan talveen ja lämmitystarpeen lisääntymiseen tilaamalla hyvissä ajoin täydennystä öljysäiliöön. Talven kylmien säiden aikaan lämmitykseen kuluu energiaa selvästi enemmän kuin lauhalla säällä, eikä öljysäiliön täyttöä kannata jättää viime tippaan, muistutetaan Öljyalan Palvelukeskuksesta.

Yleisin syy öljylämmityslaitteiston häiriöihin ja polttimen pysähtymiseen on öljyn loppuminen.

Nykyisissä öljykattiloissa on yleensä varalämmittimenä toimiva sähkövastus, jolla voidaan turvata talon lämpimänä pysyminen ja välttää vauriot, jos öljy loppuu esimerkiksi talon väen ollessa matkalla. Kannattaa tarkistaa, onko kattila varustettu tällaisella sähkövastuksella ja että vastus on toimintakunnossa.

Onhan reitti säiliön täyttöpaikalle kunnossa?

On hyvä huolehtia myös siitä, että reitti säiliön täyttöpaikalle pysyy kulkukelpoisena kaikilla keleillä, jotta säiliöauto voi ajaa perille asti. Myös pienemmillä teillä olisi huolehdittava hiekoituksesta, jotta säiliöauto pääsee hoitamaan toimitukset kiinteistöille turvallisesti.

Talven tullen on lisäksi tärkeää hoitaa täyttöputken lähellä lumityöt niin, että autonkuljettaja pääsee kiinnittämään täyttöletkun normaaliin tapaan. Useimmiten kiinteistöissä ymmärretään aurata lumet öljyauton tieltä, mutta runsaslumisina talvina voi kuitenkin syntyä tilanteita, joissa säiliöauto ei pääse tuomaan polttoöljyä taloon sovittuna aikana, kun lumi estää ajon.